Sky – KV 7. 11.

U16: Melenovského tým zůstává stoprocentní! Poradil si i se Salcburkem

Druhý hrací den, druhé vítězství. Po včerejší demolici výběru Slovenska si nejmladší reprezentanti vyšlápli také na tým domácího Salcburku do 19 let, proti kterému dlouhou dobu drželi také čisté konto. Rakouský soupeř se ale v závěru více osmělil a dva přesné zásahy přece jen vytěžil. I tak ale šestnáctka bere výhru 4:2.

Svěřenci Marka Melenovského vstoupili do duelu aktivně. Byli to však právě oni, kteří šli jako první do čtyř. Domácí rakouský výběr však nerovnovážného stavu nevyužil, na což skvěle zareagovali čeští mladíci. Krátce po konci početní nevýhody kotouč na modré čáře vybojoval Denis Viedemann a svým přesně zakončeným únikem poslal šestnáctku do vedení. 

Hráči Red Bullu se k většímu ofenzivnímu tlaku osmělili až v samotném závěru prvního dějství. Štěpánek měl plné ruce práce především s Heimelem, který jej ale ani jednou ze dvou případu z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Češi tak mohli děkovat především jemu, že se šlo do kabin za stavu 1:0. 

Square - KV - 7. 11.

foto + galerie: Ronald Hansel

Nejmladší reprezentanti se ale ze závěru první dvacetiminutovky poučili a do té druhé vtrhli jako uragán. Hned v 21. minutě měl na holi druhou trefu Viedemann, tentokrát svým únikem ale Windhoffera nezaskočil. O několik málo minut později musel rakouský brankář hasit další požár na svém brankovišti. Jedovaté nahození Piskače se snažil na hraně brankoviště dorazit Mareš, ani jeden z jeho pokusů však nepřeskočil betony soupeřova brankáře. 

Co se nepovedlo během předchozích dvou akcí, dokonal chvíli před polovinou hrací doby Jonáš Vaníček. Ten během přesilové hry operoval za brankou soupeře, odkud svou přihrávku do mezikruží otřel o nohy jednoho z bránících hráčů, čímž dostal puk mezi tři tyče.

Nedlouho poté se mohla šestnáctka radovat znovu. Patrik Hartl se totiž po včerejším fantastickém výkonu znovu připomněl. Při rychlém přechodu čekal na přihrávku na vzdáleném mezikruží, tam později dostal také nabito a povedenou dělovkou potřetí rozvlnil síť branky Salzburgu. 

Družina Marka Melenovského i nadále hýřila aktivitou. Výborné šance si vypracovali Piskač i střelec prvního gólu Viedemann, proti byl však Windhoffer, který po vzoru Štěpánka zachránil své spoluhráče v závěru dějství. 

Do třetí části nastoupil Red Bull s Haimem v bráně, který tak nahradil skvěle chytajícího Windhoffera. Čisté konto mu však vydrželo pouhých 54 vteřin, po rychlém přečíslení jej totiž překonal z pravé strany Eliáš Matoušek. O dvě minuty později ale poprvé udeřil také Salcburk. Skvělou přihrávku Lukase Greila zužitkoval Karl Pohle, jenž nedal z mezikruží českému brankáři šanci. 

A to nebylo ze strany rakouského soupeře vše. Pět minut před závěrečným hvizdem totiž korigoval skóre Cedrik Wijacki, který využil pokažené přihrávky na útočné třetině českého týmu. Tlak Rakušanů v posledních minutách ale už k další korekci skóre nevedl, a šestnáctka tak zapisuje druhé vítězství. 

Česko - EC Red Bull Salzburg U19 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 44. Pohle (Greil, Heimel), 55. Wijacki (Oberhauser) - 7. Viedemann, 30. Vaníček (Piskač, Kyncl), 32. Hartl (Drábek, Korhoň), 41. Matoušek (Kyncl, Piskač).
Česko: Štěpánek (Osvald) - Kavan, Novák, Tureček, Chalupa, Konvalinka, Gombár, Piskač, Korhoň - Kyncl, Mareš, Kučera, Beneš, Vaníček, Šejc, Stejskal, Hartl, Němec, Drábek, Matoušek, Viedemann.
Salcburk: Windhoffer (41. Haim) - Prast, Wijacki, Schroth, Bärnthaler, Schnabl, Krening, Hackert - Oberhauser, Koller, Sladkovs, Pohle, Greil, Strainović, Heimel, Peterka, Kaufmann.

PořadíTýmZVVPPPPSkóreBody
1.Česko U162200017:26
2.Salzburg U18110003:13
3.Salzburg U19100012:40
4.Slovensko U16200021:16 0


TÉMATA: U16 TOP obsah

Square - KV - 7. 11. Správný sport - square
Sky - 50% sleva - dresy

Související články

image nejnovější

Taháky týdne: Před reprezentační přestávkou se bude bojovat na ostří nože

celý článek
image nejnovější

U16: Nejmladší reprezentaci čeká čtveřice přípravných duelů

celý článek
image nejnovější

U18: Český výběr čeká domácí turnaj na jihu Čech

celý článek
image nejnovější

ELD: Snový podzim. Každý chce být první, kdo nás porazí, ví Sedláček

celý článek
image nejnovější

2. liga: Havířov vládne Východu, na Západě se o čelo strhl velký boj

celý článek
image nejnovější

Třináct let v repre? Domácí MS je třešnička, těší se Tejralová

celý článek
image nejnovější

9. třída: Hlavnímu městu vládne Slavia, na Moravě se zvedá Vsetín

celý článek
image nejnovější

Ženy U18: Reprezentace vyrazí na turnaj do Švédska

celý článek
image nejnovější

Nadšení cítíme na každém kroku, těší Šindlera ohledně MS žen

celý článek
image nejnovější

Prodej vstupenek na mistrovství světa žen se spustí v listopadu. Fanoušci vyberou i jméno hrdinky

celý článek
image nejnovější

Hitparáda týdne: Tábor jako na houpačce a třinecká dominance

celý článek
image nejnovější

U20: Augustův tým zamíří do Finska, v nominaci jsou i tři krajánci

celý článek
image nejnovější

ELJ: Po polovině základní části vedou Oceláři, tabulka je však hodně vyrovnaná

celý článek
image nejnovější

VTM: Na triumf stačily i čtyři góly, Jihočeši zaujali nájezdy

celý článek