Týden hokeje - září 24 - sky

Marek Židlický pokračuje v roli asistenta trenéra české hokejové reprezentace

Marek Židlický pokračuje jako asistent trenéra Radima Rulíka u české reprezentace. Někdejší reprezentační obránce s bohatými zkušenostmi z NHL, který se v květnu podepsal pod zlaté tažení na mistrovství světa, podepsal smlouvu na další rok.

"Marek Židlický byl součástí vítězného týmu letošního mistrovství světa a je určitě jednou z vůdčích osobností celého národního týmu, proto jsem rád, že jsme naši další spolupráci potvrdili podepsáním smlouvy," řekl k tomu Alois Hadamczik, prezident Českého hokeje.

Židlický ve své roli uplatňuje bohaté zkušenosti, které získal jako hráč. Svou profesionální dráhu zahájil v české extralize v dresu Kladna, odkud se přesunul do Finska, kde hrál za Helsinky. Do NHL vstoupil až v sezóně 2003/04 v dresu Nashville Predators. Židlický byl ofenzivně laděným obráncem se schopností řídit přesilové hry. Během své kariéry v NHL vystřídal několik týmů, včetně Minnesoty Wild, New Jersey Devils, Detroitu Red Wings a New York Islanders.

Týden hokeje - září 24 - square

Z pozice asistenta se podílel také na stříbrné medaili českých juniorů ze světového šampionátu 2023.

"Chtěl bych navázat na úspěch z mistrovství světa tak, abychom do nové sezony vstoupili pravou nohou a pokračovali v co nejlepších výsledcích," řekl k prodloužení spolupráce u národního týmu sám Marek Židlický.

TÉMATA: A-tým TOP obsah

Týden hokeje - září 24 - square Správný sport - square
Správný sport - sky