Future Olympians: Český výběr do 15 let míří na Evropský pohár!

Už devět jednodenních rozvojových kempů má za sebou projekt Future Olympians U15, který se soustředí na talentované hokejistky. Před vrcholem sezony v podobě bratislavského Evropského poháru 2024 se výběr sešel pro přípravu na pražském Škoda Icerink.

Na začátku sezony 2023/24 byl spuštěn projekt Future Olympians U15, jehož cílem je vytvořit databázi hráček a potencionálních reprezentantek, zajistit hráčkám možnosti tréninku a zápasu v dívčím kolektivu a pomoci zlepšit jejich hokejové dovednosti. Zároveň talentované hokejistky systematicky připravuje na ZOH 2030.

KEMPŮ SE ZÚČASTNILO VÍCE NEŽ 100 HOKEJISTEK

Během sezóny se již uskutečnilo devět jednodenních rozvojových kempů rozložených po celé České republice. Tyto kempy, vedené pod taktovkou reprezentačních trenérů, byly pečlivě strukturované tak, aby zahrnovaly suchou přípravu, dvě tréninkové jednotky na ledě s důrazem na rozvoj dovedností a na závěr vzájemné utkání, které hráčkám umožňuje aplikovat nově naučené principy přímo ve hře. Celkově se těchto kempů zúčastnilo přes 100 hokejistek.

Poslední zastávkou byl kemp na Škoda Icerink. Byla to poslední příprava před Evropským pohárem 2024, který se odehraje 21.-⁠26. dubna v Bratislavě.


Mezinárodní turnaj představuje vyvrcholení celoročního soustředění projektu Future Olympians U15 a poskytne mladým hokejistkám možnost změřit své síly s vrstevnicemi z výběrů U16 Slovenska, Maďarska, Polska, Německa, Rakouska a Francie.

"Tuto akci bereme jako vyvrcholení projektu Future Olympians U15, tudíž hráčky, které odcestují na Slovensko mají turnaj za odměnu za dobře odvedenou práci v průběhu sezony. Turnaj jim zprostředkuje první mezinárodní konfrontaci a vedení reprezentace je bude mít možnost sledovat v náročnějším zápasovém tempu. Příští sezónu by tuto zkušenost mohly přenést do reprezentace U16,"  říká manažerka ženského hokeje Tereza Sadilová.

PROGRAM ČESKÝCH ZÁPASŮ:

pondělí 22. dubna 12:50, Francie - Česko
úterý 23. dubna 11:05, Česko - Polsko 
čtvrtek 25. dubna 12:50, Česko - Německo

pátek 26. dubna: zápasy o umístění

NOMINACE NA EVROPSKÝ POHÁR:

Gabrielová Stella (HC Hvězda Praha), Chmelařová Lili (HC Tygři Klášterec nad Ohří), Martínková Klára (HK VSETÍN - ženy), Plachá Alžběta (Stadion Litoměřice), Bojdová Karolína (HC Oceláři Třinec), Šimčíková Kristýna, Veselá Natálie (obě HC Bobři Val. Meziříčí), Vlková Natálie (HCM Warriors Brno), Hrabalová Jana (HK Kroměříž), Hlávková Amálie (HC Orli Znojmo-mládež, z.s.), Mynaříková Adéla, Voldřichová Adéla (obě HC Roudnice n.L.), Karásková Amálie (HHK Velké Meziříčí), Šalé Rozálie (HC KOMETA BRNO), Maxiánová Rebeka (HC Kobra Praha), Šimíková Růžena (HC Klatovy), Kuželová Karolína (Berani Zlín), Hojáková Eliška (Rytíři z Telče), Březinová Dana (HK MD Šumperk), Kohlmistrová Emma (HC Teplice)

Realizační tým:

Generální manažerka: Sadilová Tereza
Manažerka týmu: Mlíkovská Markéta
Hlavní trenér Andrašovský Dušan
Asistent trenéra: Lucák Jan
Asistent trenéra: Cimrman Martin
Videotrenér a trenér brankařů: Liehman Pavel
Trenér brankařů: Svoboda Dalimil
Fyzioterapeutka: Pekařová Kraváková Tereza
Kustod: Kovářová Karolína
Lékař: Laušmanová Aneta

TÉMATA: future olympians