U18: Důležité vítězství, musíme ale zlepšit přesilovky, hlásí trenér Čermák

Úvodní zápas mistrovství světa do 18 let reprezentaci vyšel. Češi nasázeli Švýcarům tři góly a sami udrželi nulu. Za důležité označuje vítězství i hlavní trenér týmu David Čermák, druhým dechem ale upozorňuje na nutnost zlepšit přesilovky. „Mohli jsme v nich rozhodnout, ale bohužel jsme je sehráli špatně,“ řekl.

Švýcaři v probíhající sezóně české mladíky dvakrát porazili, čemuž trenéři přizpůsobili taktiku. "Věděli jsme, že mají rychlé protiútoky, takže jsme je chtěli napadat a nepouštět do přečíslení. Bohužel do nich několikrát ujeli," řekl hlavní trenér David Čermák s tím, že aktivní forčeking se jeho svěřencům dařil nejvíce v první třetině. "Nevyjádřili jsme to ale gólově," doplnil.

Většinu úvodní dvacetiminutovky Češi vedli poté, co v páté minutě otevřel skóre Maxmilian Curran. Jeho třetí útok se Samuelem Drančákem a Markem Daníčkem dal i třetí branku - v 50. minutě zakončil Daníček přesnou střelou přečíslení. "Myslím si, že splnili to, co od nich očekáváme. Měli dobrý pohyb, hráli jednoduše a pak to vyjádřili i gólově," komentoval Čermák jejich hru.


I přes podle skóre jasnou výhru si trenér nemyslí, že se rodila hladce. "Pro nás byl důležitý vstup do turnaje, protože víme, co teď máme za soupeře. Proto je to vítězství pro nás důležité," narazil Čermák na následující souboje s Kanadou a Švédskem.

Do nich by rád šel s lepší přesilovkovou formou. Češi jich hráli celkem pět včetně jedné pětiminutové na začátku třetí třetiny, v níž dali druhý gól. "Mohli jsme v nich rozhodnout, ale bohužel jsme je sehráli špatně. Byli jsme pasivní," hodnotil upřímně Čermák.

Právě na početní výhody se tak národní tým zaměří před pátečním druhým utkáním s Kanadou. "S kluky si to ukážeme na videu, musíme mít lepší pohyb," dodal Čermák, který očekává, že zámořský soupeř nepřekvapí. "Myslím si, že Kanada hraje pořád stejně. Má plno kluků, kteří byli na Hlinkovi, takže nebude problém se připravit," uzavřel s tím, že kdo nastoupí v brance, už ví, zatím to ale prozrazovat nebude.

TÉMATA: U18