A-tým: Flek onemocněl v noci, chystají se změny. Varianty tam jsou vždycky, říká před Američany Jiří Kalous

Den D je před národním výběrem, který ve večerním čtvrtfinále nastoupí proti Spojeným státům. Trenérskému štábu se však nevyhnuly komplikace a chystají se změny v rozestavení některých formací.

"Bohužel Kuba Flek onemocněl dneska v noci, moc toho nenaspal, měl teploty, měl horečky, takže s velkou pravděpodobností nenastoupí. Bylo to teď těsně před tréninkem, kdy jsme se to dozvěděli, takže změny musíme udělat, a ještě se o tom pobavíme," popisoval Jiří Kalous.

Určité rošády ve složení formací budou, asistent trenéra v tom však nevidí příliš velký problém: "Varianty tam jsou vždycky, pobavíme se o tom. Máme všechny hráče připravené do zápasu, takže věřím, že si s tím poradíme."

„Duo zůstane spolu, ale je možné, že tam dáme jiné křídlo.“

Bostonská dvojice by měla zůstat pospolu, zřejmě ale nenastoupí s Romanem Červenkou. "Duo zůstane spolu, ale je možné, že tam dáme jiné křídlo," prozradil Jiří Kalous.

Od 20:20 narazí národní tým ve čtvrtfinále na silné Spojené státy, které v základní skupině v Ostravě padly jen se Švédskem a v prodloužení také se Slovenskem. Co se dá od takového soupeře očekávat? "Velmi bruslivý tým, velmi ofenzivní. Jedním ze základních prvků jejich hry je rychlé otáčení hry a vytváření si početní převahy v protiútocích. To je jedna z věcí, na které si opravdu musíme dávat pozor, protože v tom jsou opravdu nebezpeční."

Klíčovou roli bude hrát práce do defenzivy, na kterou jsou připraveni také útočníci. "Pracujeme na tom, co jsme pohromadě. Byť se doplnili někteří hráči, na těch systémových věcech chceme pořád pracovat. Samozřejmě defenziva musí být velmi dobře propracovaná. Hráči vědí dobře, co hrajeme, byli s námi několikrát na tréninku, takže vědí, co hrát," popisoval Kalous.

„Ukážeme si hru, na co si dát pozor s Američany. Dneska se soustředíme na soupeře.“

Během odpoledne má národní tým plány jasné, chystá se totiž na rozbor hry Američanů: "Teď máme ještě meeting a přípravu na zápas, to znamená ukážeme si hru, na co si dát pozor s Američany, protože včera jsme měli meeting na naši hru z minulého zápasu, kde jsme si rozebrali, co bylo dobře a co špatně. Dneska se soustředíme na soupeře," dodal nakonec asistent trenéra.


TÉMATA: A-tým