Trenérské sympozium IIHF při MS: Úspěšná akce spoluorganizovaná českým hokejem

Během mistrovství světa v ledním hokeji proběhlo prestižní trenérské sympozium IIHF, které se uskutečnilo za spoluorganizace Českého hokeje. Akce přilákala 250 trenérů ze 40 členských zemí IIHF, včetně zhruba 50 českých trenérů, kteří si přišli rozšířit své znalosti a dovednosti.

Sympozium nabídlo bohatý program plný inspirativních přednášek od předních odborníků na hokejový trénink. Mezi hlavní řečníky patřili:

  • Dr. David Scott, mentální kouč Montreal Canadiens, který se zaměřil na mentální přípravu hráčů a význam psychologické odolnosti v profesionálním sportu.
  • Patrick Delicse-Houde, trenér univerzitního týmu McGill University, který představil inovativní metody tréninku mladých hokejistů a sdílel své zkušenosti s rozvojem hráčů na univerzitní úrovni.
  • Dr. Martin Musálek, expert na fyzickou přípravu sportovců, jehož prezentace se zaměřila na nejnovější vědecké poznatky v oblasti tréninku a regenerace.
  • Tim Turk, expert NHL specializující se na střelbu a skórování, který odhalil tajemství úspěšné střelby a techniky, které pomáhají hráčům zlepšit jejich produktivitu na ledě.

  • Po každé přednášce následovala diskuze na probírané téma, kde měli účastníci možnost klást otázky a sdílet své názory a zkušenosti. Tento interaktivní át umožnil hlubší porozumění jednotlivým tématům a vytvořil platformu pro výměnu osvědčených postupů mezi trenéry z různých zemí.


    Akce byla hodnocena jako velmi úspěšná a přínosná pro všechny zúčastněné. Trenéři ocenili vysokou úroveň přednášek a možnost navázat cenné kontakty s kolegy z celého světa. Sympozium nejenže přispělo k profesionálnímu růstu jednotlivých trenérů, ale také podpořilo celosvětovou spolupráci a sdílení znalostí v oblasti hokejového tréninku.

    TÉMATA: Trenér

    FOTOGALERIE