Ženy: Lvice dlouho statečně bojovaly, Američankám však podlehly 0:6

Ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa narazily Češky na domácí výběr Spojených států. V polovině utkání sice vedly zámořské hráčky pouze o gól, jenže následně se rozstřílely a po vítězství 6:0 berou tři body.

Ze střelecké převahy vytěžily Američanky vedení

Po opatrném začátku si dobře nabruslila pro průnikovou přihrávku Adéla Šapovalivová, jenže ještě před zakončením byla zahákována Savannah Harmonovou. Ve vlastním oslabení si však Američanky vedly velmi jistě, navíc po jejím skončení pálila nebezpečně ze slotu Abbey Murphyová, proti níž musela vytáhnout Peslarová rychlý zákrok vyrážečkou.

Domácí hráčky těžily ze své převahy a před zaplněnou halou v Utice se ujaly vedení. Po přihrávce zpoza klece zůstala před Peslarovou nepokrytá Alex Carpenterová, která vlastní střelu dorazila kolem betonu české gólmanky do sítě. Po chvíli mohla přidat druhý zásah Kirsten Simmsová, jenže z vyložené pozice střelou do protipohybu brankářky orazítkovala jen vzdálenější tyč.

O vyrovnání se mohla postarat unikající Denisa Křížová, Hensleyovou v brance sice vymíchala, ale zasunutí mezi betony jí těsně nevyšlo. Češky se dostávaly do hry v přesilovkách, po střele se sirénou navíc dostala Neubauerová krosčekem do zad, a tak si na začátek druhé periody odnášely lvice téměř minutu dvojnásobné početní převahy.


Zámořský celek se před druhou přestávkou rozstřílel

Američanky okamžitě po skončení vlastního oslabení vyrazily vpřed. Alex Carpenterová znovu využila volného prostoru před Peslarovou ke kličce do protipohybu, ale když už překonala strážkyni české svatyně, zaskočila za ni Michaela Pejzlová, která před odkrytou sítí zakročila vlastní hokejkou a přetlačila americkou útočnici.

Hannah Bilkaová si chytře počkala na přihrávku na útočné modré čáře, a následně se hnala sama na českou svatyni, její kličku ale Peslarová dobře vystihla a holí přizvedla kotouč bezpečně do rohu.

Těsně po skončení vlastní přesilovky sehrály Američanky povedenou kombinaci mezi kruhy, odkud sice zamířila střela těsně mimo, ale dorážející Alex Carpenterová byla přesná. O minutu později vymetla bližší šibenici v přečíslení Laila Edwardsová, a rázem vedly Spojené státy rozdílem tří tref.


Češky statečně bojovaly, ale na nedosáhly

V oslabení se domácí hokejistky vydaly do útoku a slavily ze své aktivity čtvrtý zásah. V přečíslení posunula Coyne-Schofieldová kotouč na zcela osamocenou Lailu Edwardsovou, jež zacílila přesně k tyči.

O další minutu později využila nenápadné akce Taylor Heiseová. Po přechodu do útočného pásma vypálila do brusle blokující kapitánky Tejralové, od níž se puk odrazil přesně nad rameno brankářky Peslarové.

Šťastný moment si vybrala také Alex Carpenterová, rána od mantinelu se totiž od změti těl před brankou odrazila přesně do brusle americké útočnice, která tečí do sítě dokonala hattrick, za což si vysloužila i kšiltovku jednoho z fanoušků v ochozech. V samotném závěru pak dostaly Češky dlouhou přesilovku za vražení na hrazení, ani v ní ale gólmanku Hensleyovou nepřekonaly, a tak na mistrovství světa žen v Utice zůstávají po dvou zápasech na třech bodech.

ČESKO - USA 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 7. Carpenterová (Coyne-Schofieldová), 37. Carpenterová (Harveyová), 38. Edwardsová (Curlová), 44. Edwardsová (Curlová), 46. Heiseová, 51. Carpenterová (Harveyová, Barnesová)

Česko: Peslarová (Škodová) - Tejralová (C), Pejšová (A), Radová, Čajanová, Trnková, Kosinová, Jandušíková - Křízová (A), Pejzlová, Vanišová - Hymlárová, Mlýnková, Šapovalivová - Plosová, Neubauerová, Přibylová - Čabelová, Kalová, Pištěková.

USA: Hensleyová (Frankelová) - Harmonová, Kellerová (A), Harveyová, Barnesová, Winnová, Guildayová, Dunneová - Edwardsová, Scamurraová, Coyne-Schofieldová - Knightová (C), Carpenterová (A), Bilkaová - Heiseová, Murphyová, Simmsová - Janeckeová, Curlová, Panneková - Edenová.

Tabulka skupiny A:

pořadítýmZVVPPPPSkóreBody
1.USA2200010:06
2.Kanada220007:16
3.Česko210014:63
4.Finsko200021:80
5.Švýcarsko200020:70


TÉMATA: Reprezentace (Ženy)