Ženy: Tým nepřestal hrát, nevzdával se a snažil se dál, ocenila Carla MacLeodová

Češky se proti Spojeným státům postavily už v přípravě, kdy v Lake Placid padly 1:6. Tentokrát už se obě země střetly v rámci základní skupiny mistrovství světa, ale vítěz byl stejný. Domácí Američanky opanovaly duel se skóre 6:0.

"V obou zápasech jsme podaly bojovný výkon. Toto jsou skvělé příležitosti k tomu se učit a růst. Hrály jsme dobře, i když se to moc nepromítlo do výsledného skóre. Po dvou rychlých gólech na konci druhé třetiny nepřestal tým hrát, nevzdával se a snažil se dál. Za to patří hráčkám velký dík, jsou opravdu soutěživé. Jsem na ně pyšná za to, co předvedly v obou zápasech s USA," hledala pozitiva trenérka Carla MacLeodová.

Nové zážitky a zkušenosti ocenila i útočnice Denisa Křížová: "Jsou to pro nás skvělé zápasy. Jsme rády, že takové zápasy můžeme hrát, strašně nás posouvají dopředu. I když jsme oba dva prohrály, tak se nic neděje. Chceme se ponaučit z našich chyb, byla tam i spousta dobrých věcí.


Největší rozdíl viděly samy hráčky ve stylu amerického hokeje. "S těmito týmy ve skupině to je vždycky hodně náročné. Samozřejmě Amerika, Kanada jsou ještě o level výš, ale snažily jsme se celý zápas s nimi držet tempo a myslím si, že co se týče fyzické zdatnosti, dařilo se nám to celou dobu. Byly z toho hodně nervózní a občas se nám snažily oplácet hity. Měly z toho pak tresty, takže si myslím, že to bylo dobré," popisovala Michaela Pejzlová.

Navíc se české hráčky postavily před vynikající kulisu v zaplněném Adirondack Bank Center. "Fanoušci byli opravdu hlasití, bylo celkem složité dávat pokyny ze střídačky. S diváky a hudbou byl stadion pořádně hlučný, ale to je to, co chcete. Ženský hokej to posouvá a láká víc a víc fanoušků. Po cestě na střídačku jsem se zdravila s dětmi, je skvělé vidět i mladé fanoušky," zářila radostí Carla MacLeodová.

''Ženský hokej to posouvá a láká víc a víc fanoušků.''

Atmosféru si však užívaly i samy hráčky na ledě: "Byla skvělá, jsem ráda, že tady bylo hodně lidí. Doufám, že jich přijde hodně i na Kanadu a budou chodit po celou dobu turnaje," přeje si Křížová, s níž souhlasila i Pejzlová: "Samozřejmě ti fanoušci tady pro holky z Ameriky jsou úžasní, po celou dobu je podporují a myslím si, že je to super."

Předposlední výzvou v základní skupině A bude druhý zámořský celek, a to Kanada. "Musíme jen pokračovat v naší hře a neustále se zlepšovat. Další zápas bude teprve náš druhý s Kanadou. Jsme ve skupině A nové, na pravidelné měření sil se zámořskými celky nejsme zvyklé. Ovšem, že půjdeme na led a chceme vyhrát. To je vždycky náš cíl, ale zároveň respektujeme tu cestu a snažíme se soupeřům vyrovnat," má jasno hlavní trenérka Česka.

"Kanada a Amerika hrají fyzický hokej, takže my se chceme ponaučit z našich chyb, soustředit se hlavně na naši hru a hrát taky rychle a fyzicky," přidala se útočnice Denisa Křížová.

"Musíme zapracovat na přesilovkách, jelikož jsme jich měly docela hodně a nezvládly jsme je využít. Myslím si, že to bude naše největší síla, když budeme schopné dostat přesilovky, tak je musíme využívat," dodala nakonec Michaela Pejzlová.

TÉMATA: Reprezentace (Ženy)