Para hokej: Česká reprezentace dorazila do Calgary. MS startuje v sobotu!

Česká parahokejová reprezentace už se přesunula do místa dění letošního mistrovství světa. V Calgary se od soboty potká osm nejlepších týmů světa a Češi se postupně ve skupině, která bude prvním stupněm k obhajobě bronzu, potkají s Itálií, Japonskem a Kanadou.

Reprezentace měla minulý týden několikadenní kemp ve Slaném, načež v pondělí letěla za oceán. Tedy tak, aby měla dost času na aklimatizaci v Kanadě.

Aby toho nebylo málo, rozpis byl přívětivý a mezi zápasy ve skupině je delší pauza.

"Nemusíme tak jako loni řešit, který z hráčů je po dvou utkáních za 24hodin unavený a který ještě dokáže předvést dobrý výkon, to je snad největší letošní výhoda," ocenil trenér české parahokejové reprezentace Jakub Novotný.

Světový šampionát doznal i několik změn. Poprvé neurčuje skupiny na mistrovství světa sezónní ranking, ale los.

"Změna to je pro nás podstatná, protože už není skupina "A" a skupina "B" podle výkonnosti. Z naší skupiny Itálii známe velmi dobře, Kanadu taky, ale Japonsko, to je pro většinu kluků neznámá, protože jsme je vlastně nezažili. Věřím, že jsme ale na všechny zápasy dobře nachystaní," popsal změnu formátu turnaje kapitán české parahokejové reprezentace Radek Zelinka.

Všechna česká utkání bude vysílat i tento rok živě Česká televize na kanálech ČT sport a ČT sport Plus. Veškeré informace naleznete na oficiálním webu parahokeje


Rozpis českých zápasů ve skupině

neděle 4. května

04:30 Česko - Itálie

pondělí 5. května

04:30 Česko - Japonsko

středa 7. května

01:00 Kanada - Česko

Časy zápasů jsou v SEČ. 

Nominace reprezentace

Brankáři:

Martin Kudela (Flamingos Ostrava), Michal Vápenka (Sparta Parahokej)

Obránci:

Pavel Kubeš, Pavel Doležal (oba SHK Mustangové Pardubice), Radek Zelinka, Karel Wágner (oba SKV Sharks Karlovy Vary), David Vrubel (Flamingos Ostrava), Alex Ohar (Sparta Parahokej)

Útočníci:

Michal Geier, Filip Veselý, Patrik Sedláček (všichni SKV Sharks Karlovy Vary), Zdeněk Hábl (SHK Lapp Zlín), David Palát, Václav Hečko (oba Flamingos Ostrava), Miroslav Novotný, Lukáš Kapko (oba Sparta Parahokej), Martin Žižlavský (SOHO Olomoučtí Kohouti)

úvodní foto: parahockey.cz

TÉMATA: Para